20 nov

TYPO3 CMS 7 Long Term Support is uit

TYPO3 CMS 7 Long Term Support is uit.

Op 10 november werd TYPO3 CMS 7 Long Term Support uitgebracht. Een LTS release wordt zo’n drie jaar ondersteunt wat betreft veiligheid en technische issues. Voor klanten is een LTS versie de meest stabiele oplossing. 

Het motto van TYPO3 CMS 7.6 is ‘Still Here’. TYPO3 CMS heeft haar basis in 1997, wat het CMS in 2017 20 jaar oud maakt. Er is veel ervaring aanwezig binnen het project over content management. 

Still here

De eigenaar van MaxServ, Othniel van Bergeijk zegt: “De nieuwe versie is een enorme stap in de richting van het moderniseren van de gebruikerservaring”, en voegt daar aan toe: “dat de gebruikersinterface ook nog eens vele malen sneller is geworden, is voor onze klanten bijzonder prettig en zal ongetwijfeld bijdragen aan het soepeler en vooral sneller onderhouden van de website. High-performance is binnen onze projecten van groot belang”. 

Het afgelopen jaar is er bijzonder hard gewerkt aan de nieuwe versie. MaxServ’s eigen Michiel Roos is actief in de TYPO3 community met TYPOTry en de Chrome extensie TYPO3 Review. TYPOTry is een eenvoudig te installeren pakket waarmee de meest recente TYPO3 alsmede oudere versies getest kunnen worden. TYPO3 review vereenvoudigt het beoordelen van TYPO3 patches, middels een chrome extensie, op je lokale computer.

In de volgende blogposts zullen wekelijks de verhalen te lezen zijn van specialisten die bijgedragen hebben aan de release van TYPO3 CMS 7 LTS. Zo is er onder anderen gesproken met Wouter Wolters, Tymoteusz Motylewski, Christian Kuhn en Michael Schams over hun werk en hun passie voor TYPO3. 


Bent u benieuwd naar wat de veranderingen van TYPO3 voor u betekenen? Neem dan nu contact met ons op. Het team van MaxServ geeft u namelijk graag een presentatie om alle ins en outs te laten zien!

Geschreven door: