19 mei

TYPO3 Association focust zich op TYPO3 CMS; Neos gaat zelfstandig verder

De in 2004 opgerichte TYPO3 Association en het Neos team zijn met onderhandelingen begonnen om het NEOS project los te koppelen van de TYPO3 Association. Neos en Flow zijn opgericht in 2006, met als initieel doel om opvolger van TYPO3 CMS te worden. Echter heeft Neos zichzelf zo goed ontwikkeld dat het systeem volwassen genoeg is om individueel te functioneren. Door alle ontwikkelingen neemt het aantal gebruikers nog steeds toe. 

De TYPO3 Association, het TYPO3 team en het Neos team zijn het erover eens dat door Neos los te maken van TYPO3, het zich focussen op de eigen product strategie en infrastructuur die passend is voor de eigen behoeften en kansen. 

Vanwege de jarenlange samenwerking en vriendschappen van ontwikkelaars uit beiden teams zullen beiden teams informatie aan elkaar blijven uitwisselen, zonder dat ze elkaars groei in de weg staan. 

De TYPO3 Association en het NEOS team bespreken momenteel de details voor de overdrachtsperiode. De TYPO3 Association gaat binnenkort haar leden om advies vragen met betrekking tot de support aan het Neos team. De leden kunnen dan gaan stemmen hoeveel support de TYPO3 Association zou moeten geven. Op deze manier wil de TYPO3 Association laten zien dat zij een transparante en democratische organisatie zijn. 

Dat Neos niet stilstaat, mag duidelijk zijn. Op 13 mei is de beta versie van Neos 2.0 gereleased. In de komende weken wordt de versie met alle functionaliteiten getest om eventuele bugs uit te sluiten. Het wordt, net als bij andere beta versies, niet aangeraden om de nieuwe beta 2.0 te gebruiken voor productie. Over de verdere ontwikkelingen met betrekking tot Neos 2.0 houden we u op de hoogte. 

Geschreven door: