28 dec

Start 2016 goed met deze tips voor TYPO3!

2016, een jaar om nog beter te scoren op het gebied van SEO. Wat zijn nu de trends en hoe kun je deze toepassen met TYPO3? In dit artikel hebben we voor jou de SEO tips voor 2016 op een rij gezet, want een goede website moet immers gevonden worden! 

1. Gebruik lange zoektermen

Lange zoektermen scoren hoger en beter in Google. Deze zoekwoorden zijn vaak gerichter, converteren beter en bevatten minder concurrentie. Een auto zegt namelijk niet zo veel, maar een rode auto met airco maakt al veel meer duidelijker. Er wordt de laatste tijd met maar liefst 70% gezocht op longtail zoektermen. Hoe specifieker je zoektermen zijn, hoe beter. Dit kan doormiddel van 3,4,5 en soms wel 7 woorden. In TYPO3 kun je deze zoekwoorden eenvoudig managen. Zo kun je deze zoekwoorden onder andere terug laten komen in de meta description. Dit is een tekst die niet te zien is op de website, maar wel zichtbaar is voor de zoekmachines. Het wordt door Google gebruikt als beschrijvende tekst onder de titel van het zoekresultaat en moet daarom het zoekwoord bevatten waarop de betreffende pagina gevonden moet worden. 

2. Mobiel is een pré

Het is je vast niet ontgaan dat we midden in het digitale tijdperk zitten. Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken. Het is daarom ook niet gek, dat steeds meer websites mobiel bezocht worden. Google heeft een grote voorkeur voor websites die zich aanpassen op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Heb je nog geen mobiel vriendelijke website? Zet dit dan snel op je to do list voor 2016 of neem contact op met ons. Bij MaxServ worden alle sites responsive opgezet. Dat wil zeggen dat de website altijd goed werkt, ongeacht het type device waarop de site bezocht wordt. De site past zich aan jouw schermresolutie aan. Als je huidige website op TYPO3 draait of je van plan bent om een nieuwe website op te (laten) zetten met TYPO3, dan zijn hier wat tips om je website zo aan te passen, zodat deze echt "mobiel-vriendelijk" is. 

3. Killer content is king

Killer content is niet meer weg te denken in 2016. Probeer goed na te denken over de zoekintentie van de gebruiker en zorg dat je precies biedt wat zij nodig hebben. Hierbij is het goed om het volgende in je achterhoofd te houden dat langere artikelen aantoonbaar meer shares en backlinks ontvangen dan kortere artikelen. Dit draagt bij aan een betere vindbaarheid. Hierbij is het aan te raden om je content in TYPO3 altijd te laten beginnen met je zoekwoord. Daarnaast dienen de overige zoekwoorden terug te komen in de content. Heb je een tekst van 500 woorden? Zorg dan dat de zoekwoorden ongeveer 5x terugkomen. Deze zoekwoorden kun je ook toevoegen in je titel, metadescriptions en url.

4. Visuele content is belangrijk in 2016

Ook is visuele content een belangrijk onderdeel in 2016. Nederland is een van de landen in de wereld met de snelste (mobiele) internet infrastructuur. Dit maakt het mogelijk om gebruik te maken van visuele content als mooie afbeeldingen en video’s. Zeker op smartphones en tablets hebben gebruikers een voorkeur voor visuele content.  TYPO3 biedt de mogelijkheid om niet alleen tekst te publiceren, maar ook video en beeld. Hierbij is het aan te raden om je zoekwoorden ook bij de afbeeldingen terug te laten komen. Hiervoor zijn de ALT- en TITLE tags bedoelt. Ook kunnen de zoekwoorden in de bestandsnaam worden opgenomen. Daarnaast kun je in TYPO3 eenvoudig je video’s van Youtube embedden

5. Directe antwoorden

Tegenwoordig krijg je op steeds meer vragen direct antwoord van de zoekmachines, zonder dat je eerst moet doorklikken naar een site. Dit is handig voor de bezoeker. Alleen niet zo leuk voor de sites die eerst deze informatie gaven. Google leunt voor deze directe antwoorden sterk op gestructureerde content zoals metadata. Het is dus goed om in TYPO3 waar mogelijk metadata toe te voegen aan je artikelen. 

6. Titel

De titel van de website is ook in 2016 belangrijk. Behalve de domeinnaam is de titel van de pagina een van de belangrijkste criteria voor de ranking van de zoekresultaten. Standaard wordt in TYPO3 de “title-tag” als pagina-titel gebruikt. Met de extensie “browser_page_title” kan voor een andere dan de “title-tag” als pagina-titel worden gekozen. Beperk je tot 6-8 woorden als pagina-titel. Meer wordt door Google niet getoond.

Uiteindelijk is het goed om ervoor te zorgen dat TYPO3 vakkundig is opgezet, op die manier kan je website binnen kortste tijd uitstekend gevonden worden via Google. Niet helemaal zeker of dit het geval is? Neem dan contact met ons op. MaxServ kijkt graag met je mee! 

Geschreven door:

  • Manon van de Laar

    Scrum master