08 okt

Snelle realisatie opleidingspagina's TU/e

Snelheid én kwaliteit

In drie weken tijd design, technische realisatie en implementatie van een nieuwe look en functionaliteit t.b.v. SEO en SEA optimalisatie van de opleidingspagina's van Tue.nl realiseren. Dat was de vraag van opdrachtgever TU/e. Het team van MaxServ vervulde deze wens door het project volgens de scrum-methode op te pakken.

Na de kick-off van het project leverde Daburo, samenwerkingspartner van MaxServ op designvlak, razendsnel een ontwerp van de nieuwe opleidingspagina's op. De nieuwe pagina's hebben nu een eigen identiteit, die duidelijk naar voren komt door herkenbare kleuren. Na goedkeuring van het design is het developersteam in nauwe samenwerking met de klant aan de slag gegaan met de technische ontwikkeling van de site. Een project dat binnen anderhalve week gerealiseerd was, door te werken met een vast team in een korte sprint tijd. Na goedkeuring vanuit de opdrachtgever werden de nieuwe pagina's drie weken na kick-off opgeleverd!

Optimalisaties

Naast de kleuraanpassingen zijn er ook enkele optimalisaties gedaan waardoor de pagina's meer gericht zijn op conversies en geschikt zijn voor desktop, tablet en mobiel. De conversiedoelen zijn door het aanmaken van een 'sticky' call-to-action button altijd in beeld en komen op elk device goed naar voren. Doordat de pagina's volledig responsive zijn schalen de foto's en quotes mee met de afmetingen van het apparaat van de gebruiker. MaxServ heeft daarnaast het menu van een nieuw, modern design voorzien waardoor het meer aansluit bij de uitstraling van de rest van de pagina. Ook de module met informatie over open dagen heeft een 'facelift' ondergaan. De module valt na de aanpassingen beter op en zet bezoekers aan tot actie.

Wij zijn natuurlijk erg trots dat we binnen mum van tijd de opleidingspagina's hebben omgeturnd tot pagina's met een eigen identiteit en duidelijke call-to-action buttons die bovendien voor elk apparaat geschikt zijn. Bent u benieuwd naar deze websites? Bekijk dan ook zeker de  eerdere cases die we voor TU/e hebben morgen verzorgen: TU/e stories, TYPO3 6.2 migratie en Responsive TYPO 3 onepage.

Geschreven door:

  • Othniël van Bergeijk

    Director new business