17 mrt

Nog langer veiligheidsupdates voor ELTS 4.5!

TYPO3 CMS 4.5 ELTS verloopt!

Eind maart, is de support van TYPO3 CMS 4.5 ELTS verlopen. Dit houdt in dat er geen updates en onderhoud meer zijn. Er is dus een veiligheidsrisico.

Wat is ELTS?

Allereerst even een korte uitleg over wat ELTS inhoudt. LTS staat voor Long Term Support. Een LTS versie wordt langer dan gewone versies met beveiligingsupdates en bugfixes ondersteund. Een LTS versie zal dan ook geen nieuwe kenmerken hebben. TYPO3 versies zoals 4.6, 4.7, 6.0, of 6.1 worden in het algemeen slechts 1-1,5 jaar ondersteund met beveiligingsupdates en bugfixes. De ondersteuning van een LTS versie is minstens 3 jaar. De ELTS versie is weer een verlenging van LTS. ELTS staat voor Extended Long Term Support, wat 1 jaar ondersteund wordt met beveiligingsupdates en buxfixes.  

ELTS 4.5 versie wordt nog een jaar verlengd

Aangezien de Association van TYPO3 merkte dat de 4.5 LTS versie nog een aanzienlijke gebruikersgroep kent, hebben zij besloten om de Extended Long Term Support nog 1 jaar aan te bieden (tot 1 april 2017) en daarmee versie 4.5 nog te ondersteunen en te voorzien van security updates. Dit betekent dat een upgrade naar TYPO3 6.x nog niet noodzakelijk is en dat je met de 4.5 ELTS voorlopig geholpen bent.

2 Belangrijke voorwaarden zijn wel:

  • We zijn niet in staat om nieuwere PHP-versies te ondersteunen dan PHP 5.5
  • We zijn niet in staat om browsers die nieuwer zijn dan Microsoft Edge te ondersteunen.

Wil je nog een jaar veilig gebruik maken van TYPO3 4.5? Neem dan contact met ons op.

Aantal mogelijke scenario's

Als gebruiker heb je op dit moment verschillende scenario’s die je kunt overwegen. Welke dat zijn?

Scenario 1. 
Je blijft nog een jaar gebruik maken van versie 4.5 ELTS. Zoals je hierboven gelezen hebt is dat een mogelijkheid die wel twee voorwaardes met zich mee brengt.  Daarnaast hangt er ook een prijskaartje aan. De ondersteuning is namelijk niet gratis. Uiteindelijk ben je bezig met uitstellen, want je moet toch aan het einde van het jaar overstappen op een andere versie van TYPO3. Je koopt dus tijd. Wil je nog een jaar veilig gebruik maken van TYPO3 4.5? Neem dan contact met ons op.

Scenario 2.

Je gaat de website meteen upgraden naar 6.2. Een goede keuze, want je website wordt dan tot en met maart 2018 ondersteund met support erbij. Je bent dus voor een langere tijd geholpen. Weten wat de veranderingen zijn? Lees dan onze blogpost waar we al eerder wat geschreven hebben over de verschillen 4.5 en 6.2. 

Scenario 3. 
Je gaat meteen voor de nieuwste versie van TYPO3 LTS 7, deze kan geüpgraded worden naar ELTS support. Je bent dan tot september 2019 geholpen. Ook dit is een hele slimme keuze. Je bent niet alleen voor een langere tijd geholpen, maar deze versie brengt ook vele verbeteringen met zich mee. Vergeleken met de versie 4.5 is de backend veel gebruiksvriendelijker geworden en heb je als redacteur veel meer mogelijkheden. Benieuwd welke veranderingen het nog meer met zich mee brengt? Bekijk het snel hier: http://www.slideshare.net/maxserv/functionele-wijzigingen-cms7

Naast deze scenario's zijn er nog veel meer scenario's te bedenken.  

Wat nu?

Het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt. MaxServ helpt je hier graag bij. Wij gaan graag met je om de tafel zitten om te kijken welk scenario het beste is voor jouw website. Met ons maatwerk advies ben je verzekerd van een juiste keuze. Neem vandaag nog contact op met ons salesteam, zodat we een afspraak kunnen maken. Dit kun je doen door een mail te sturen naar sales@maxserv.com of door telefonisch contact met ons op te nemen. 

Geschreven door:

  • Ronald Meeuwissen

    Sales, Account & Partnerships