04 feb

Nieuwe website voor Mandemakers

Eindelijk was het zover! De nieuwe website van Mandemakers is live gegaan. Een project waaraan één van onze legendarische MaxServ-Sprint-teams (bestaande uit 13 personen) hard heeft gewerkt. 

MaxServ werkt al jaren samen met de Mandemakers Groep. Er zijn dan ook al verschillende websites voor de Mandemakers groep opgeleverd waaronder Keukenconcurrent en Keukenkampioen. Toch is elke realisatie van een website nog steeds een uitdaging, omdat de vraagstukken verschillend zijn. Dit keer kreeg MaxServ de vraag om voor Mandemakers een website op te leveren die de bezoekers helpt tijdens de oriëntatiefase online. Op basis van dit vraagstuk is onderstaand team van start gegaan. 

Scrum

Tijdens de realisatie van de nieuwe website, heeft MaxServ gebruik gemaakt van de scrum methode. Door deze methodiek was Mandemakers nauw betrokken bij het gehele proces. Totaal zijn er 3 sprints georganiseerd. Tijdens elke sprint werd er een product opgeleverd. Tijdens deze sprints kreeg Mandemakers inzicht in de te bouwen functionaliteiten, de doorlooptijd van de ontwikkeling en het op te leveren project.

Opgezet uit het oogpunt van de bezoeker

Het grootste verschil met de vorige website is dat er rekening gehouden is met het gedrag van de bezoeker. Zo is de website responsive opgezet, wat inhoudt dat de website op elke device goed weergegeven wordt. Daarnaast kan de bezoeker op iedere pagina van het nieuwe platform zijn of haar voorkeur opgeven doormiddel van een geïntegreerde “keuken keuze hulp”.  Dit is een filter optie waarbij de bezoeker zijn of haar ideale keuken kan samenstellen. Deze filter is op elke pagina ingebouwd. Zo kan de bezoeker op elke pagina zijn/haar voorkeur aangeven. Ook kan de bezoeker door het gebruik van de zoekfunctionaliteit (Solr) de website doorzoeken en de resultaten terug filteren naar eigen wens. 

De nieuwe website biedt de klant een premium beleving. Naast de keukenhulp en zoekfunctionaliteit is de website voorzien van een heldere navigatie en pakkende beelden die het beeldscherm vullen. Daarnaast zijn er verschillende call to action blokken ingezet, die duidelijk in het oog “springen” van de bezoeker. Deze call to action blokken helpen de bezoeker verder in de oriëntatiefase en zorgen voor interactie op de website. Naast deze call to action blokken zorgen ook de flipping content elementen voor interactie. Dit is een draaiende animatie die op meerdere pagina’s terug komt. 

Om de bezoeker verder te inspireren is er een trends en blogpagina gecreëerd en kunnen de bezoekers bij andere klanten van Mandemakers een kijkje in de keuken nemen. Daarnaast helpt de pagina reviews de bezoeker verder bij het maken van de definitieve keuze om een keuken bij Mandemakers te kopen.

Opgezet uit het oogpunt van de redacteur

Naast het gedrag van de bezoeker, heeft MaxServ ook aandacht besteed aan de redactionele kant. Door het gebruik van TYPO3 kunnen redacteuren eenvoudig content toevoegen, wijzigen, verwijderen en hebben ze grote vrijheid in de opmaak daarvan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk iedere pagina volledig naar eigenwens in te delen. Denk hierbij aan het aanpassen van de volledige stijl, de tekstuele indeling en de flexibele plaatsing van de beschikbare call to action elementen. Daarnaast kan de redacteur elke afbeelding gemakkelijk uploaden en zorgt het systeem ervoor dat de afbeelding ten alle tijden beeld vullend zijn ongeacht de resolutie.

Wat vindt de klant ervan?

Mirelle Vink, projectmanager van Mandemakers zegt het volgende: “Door een mooi samenspel tussen MaxServ en het hele Mandemakers team is er een unieke keukenwebsite opgeleverd welke veel mensen zal helpen in de oriëntatiefase van het kopen van een keuken!"

MaxServ wil Mandemakers via deze weg bedanken voor de fijne samenwerking. Het MaxServ-team heeft met plezier aan dit project gewerkt. Samen hopen we in de toekomst nog meer uitdagende projecten te realiseren. 

Benieuwd naar het resultaat?

De nieuwe Mandemakers website is een platform van wereldklasse geworden. Wij raden je dan ook aan om hier zeker een kijkje op te nemen. Zo kun je zelf de beleving ervaren en met eigen ogen zien wat voor top werk MaxServ afgeleverd heeft.

Wil jij ook werken aan uitdagende projecten?

Wil jij net zoals dit team werken aan uitdagende projecten? Kijk dan snel op onze vacature pagina om te kijken of er een vacature voor je bijstaat. 

Geschreven door:

  • Manon van de Laar

    Scrum master