22 okt

Nieuwe website voor Keuken Kampioen

De afgelopen maanden is het projectteam van MaxServ druk bezig geweest met de realisatie van de nieuwe website voor Keuken Kampioen. Een platform dat in de basis nog jaren mee kan gaan; dat was de vraag vanuit de klant. Daarnaast heeft het uiterlijk van de website een verjongingskuur gekregen; de uitstraling is een stuk frisser.

Scrum

Om meer inzicht te bieden in onze werkwijze en het project is er gesproken met een aantal leden uit het projectteam. Typerend voor dit project is de aanpak, die is namelijk net wat anders dan we bij andere projecten gebruiken. De scrum methodiek is voor dit project toegepast. Waar normaal de developers een aantal maanden druk bezig zijn achter de schermen, wordt bij de scrum methodiek de klant nauw betrokken bij het proces. Iedere 2 weken wordt een sprintplanningsmeeting gehouden waarbij de klant inzicht heeft in de te bouwen functionaliteiten, de duur van de bouw en het op te leveren project. Alle projectleden geven aan dat deze methodiek erg prettig werkt, voor zowel de klant als het team.

Developer aan het woord

Arno Schoon, senior back-end developer, vertelt dat deze methodiek ervoor zorgt dat de verwachtingen naar de klant beter te managen zijn. Daarnaast zorgt het ook voor een betere samenwerking binnen het team: ''de eerste sprintplanning was nog wel wennen, maar naarmate de sprints vorderden raakte het team snel beter op elkaar ingespeeld. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat we méér konden opleveren dan dat we hadden beloofd. Een mooi succes voor het developersteam! Het tevreden maken en houden van de klant is natuurlijk het allerbelangrijkste”.

Bekijk het project!

Benieuwd naar het eindresultaat van het project? Bekijk hier de case of bezoek de website

Geschreven door:

  • Othniël van Bergeijk

    Director new business