09 jul

Nieuwe TYPO3 website voor Radar

Nieuwe TYPO3 website voor Radar

De afgelopen maanden hebben we onze backend developer Michiel Roos vrij weinig gezien hier bij MaxServ. Echter was dit alleen maar positief; Michiel zat namelijk 2 maanden bij de AVROTROS voor de ontwikkeling van een nieuwe Radar website. Michiel is specialist in het ontwikkelen van TYPO3 websites, en dat is precies de toegevoegde waarde die hij kon bieden bij TROS.

De website van AVROTROS Radar is namelijk aan vernieuwing toe; de oude TYPO3 website wordt geüpdatet naar de nieuwste LTS versie, namelijk versie 6.2. De reden hiervoor is dat de oudere versie geen security updates meer krijgt, waardoor migratie naar een nieuwere versie essentieel is. Daarnaast is versie 6.2 een stuk sneller.

De website is opgebouwd als een soort ‘blokkendoos’. Blokken (extensies) kunnen eenvoudig aan- of uitgezet worden, wat ook zorgt voor gebruiksvriendelijkheid in het beheer. Sommige blokken die nu worden gebouwd, kunnen worden hergebruikt voor andere sites.

Naast de gebruiksvriendelijkheid in het beheer zijn er ook een aantal functionaliteiten voor de websitebezoeker die opnieuw zijn gebouwd. Allereerst worden er standaard brieven verstrekt op de website voor bedrijven of producten die in gebreke zijn. De bezoeker hoeft dan alleen nog de brief te personaliseren, waardoor de bezoeker eenvoudig een sterke klacht kan indienen bij de desbetreffende organisatie.

Daarnaast geeft de nieuwe website de bezoekers de kans bedrijven een ‘warme’ of ‘koude douche’ te geven. Radar behartigt de belangen van de consument, en op deze manier wordt door bezoekers het kaf van het koren gescheiden op de website. Door alle bomen in het bos is het lastig voor de consument om erachter te komen welk bedrijf deugt en welke niet, en door deze functionaliteiten helpt Radar de consument hiermee op weg.

Geschreven door:

  • Othniël van Bergeijk

    Director new business