28 jul

Nieuw platform voor TU/e

Sinds een aantal jaar werkt MaxServ samen met de Technische Universiteit Eindhoven, ook wel TU/e genoemd. MaxServ onderhoudt de website en voert hiervoor regelmatig updates door. Terloops kwam vanuit TU/e de behoefte om een snellere website te laten bouwen die tevens ook nog responsive is. Het technisch herbouwen van de website was daarom een must. 

Een jaar geleden is de eerste stap gezet naar de website die vandaag de dag is opgeleverd. De complexiteit van het project lag met name in de hoeveelheid pagina’s die de website bevat; meer dan 100.000 pagina’s moesten geherstructureerd worden. 

Het afgelopen half jaar is er intensief samengewerkt met het projectteam op basis van de scrum methodiek. Tijdens deze periode zijn er 21 sprints gedefinieerd, waarbij per sprint de desbetreffende werkzaamheden werden geformuleerd. 

Functionaliteiten nieuwe website

Doordat de website responsive gemaakt is, is de website vanaf nu te raadplegen is op ieder apparaat; van mobiel tot desktop en tablet. 

Wanneer je de nieuwe website met de oude vergelijkt zullen je in de eerste instantie geen grote veranderingen opvallen; de website diende vooral overzichterlijker, beter leesbaar en toegankelijker te zijn. Hierbij was de front-end medewerker van groot belang; teksten hebben een betere uitlijning, er is voldoende contrast tussen de kleuren in verband met kleurenblindheid en de website is eenvoudiger te bezoeken voor gebruikers met een beperking. Zo kan er binnen de nieuwe website eenvoudig genavigeerd worden. 

Herstructurering van de pagina's

De pagina’s zijn daarnaast ook beter gestructureerd. Vanwege de grote hoeveelheid aan pagina’s zijn diepe niveaus niet goed vindbaar op devices met een kleinere schermresolutie. Ook dit is in de nieuwe website opgelost met een aangepast navigatie waardoor alle pagina’s eenvoudig te raadplegen zijn. 

Oplevering

Het opleveren van een website kan vaak een spannende gebeurtenis zijn, omdat de vraag is of alles naar behoren werkt. Echter is de oplevering van de TU/e website een stuk rustiger verlopen; door het veelvuldig tussentijds toetsen is de website zonder problemen live gegaan. 

Geschreven door:

  • Othniël van Bergeijk

    Director new business