22 mei

Mobiel zoeken stijgt explosief

Dat smartphones steeds belangrijker worden in ons leven zal niemand ontgaan zijn. Echter zijn er verschillende trends op te merken waardoor marketeers zich specifieker moeten gaan richten op mobiel. Niet voor niets heeft Google onlangs haar algoritme aangepast waardoor websites die mobiel niet ondersteunen lager eindigen in de mobiele zoekresultaten van Google. 

Meer verkeer via mobiel dan desktop

Google heeft onlangs bekendgemaakt dat zij meer bezoeken registreren in verschillende landen via mobiel dan desktop. In 10 landen is er meer mobiel zoekverkeer waargenomen dan via desktop, onder andere in de VS en Japan. Google laat in haar blog nog niet weten in welke 8 andere landen dit van toepassing is. Een website die mobiel ondersteunt wordt hierdoor belangrijker dan ooit. 

Uit onderzoek van Google en Ipsos blijkt daarnaast dat men gemiddeld 30 uur per maand spenderen aan het gebruik van apps op telefoons of tablets. Zoals te verwachten was vinden veel app gebruikers nieuwe apps via de app stores, maar liefst 40%. Daarnaast zijn er andere manieren waarop een apps gevonden worden. Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat maar liefst 25% van alle app gebruikers mobiele apps vindt via zoekmachines. 

Adverteren via zoekmachines

Ook advertenties via zoekmachines blijken belangrijk te zijn bij het downloaden van een app. Van alle gebruikers uit dit onderzoek die een app gedownload hebben waarbij ze vooraf een advertentie over de betreffende app te zien, bleek de helft van de gebruikers vanwege de advertentie de app te hebben gedownload. Hieruit blijkt dat mobiele zoekresultaten belangrijk zijn bij de aanschaf van apps, een belangrijk inzicht voor marketeers.

Uit dit artikel blijkt dat het belangrijk is voor marketeers om de trends volop te blijven volgen om de bezoeker op het juiste moment te kunnen bedienen. Daarom is het belangrijk dat marketeers iedere stap van de consument volgen, van eerste kennismaking tot na de aankoop. 

Geschreven door: