19 mei

MaxServ presenteert bij Meet Magento NL 2016

Afgelopen vrijdag heeft MaxServ een presentatie gegeven op Meet Magento in de Jaarbeurs in Utrecht. Meet Magento is het community event in Nederland. Het wordt georganiseerd door Dutchento. Heel Magento minnend Nederland is hier aanwezig.

De sprekers op Meet Magento

Als sprekers hebben Ronald Meeuwissen en Jeroen Bleijenberg zich naar voren geschoven. Ronald trapte af met een introductie over MaxServ, gevolgd door een inleiding van de case die daarna door Jeroen is gepresenteerd.

De case

Met de websites en webshops van De Mandemakers Groep (DMG) als voorbeeld, hebben Ronald en Jeroen aan een geïnteresseerd publiek uitgelegd hoe MaxServ meerdere platformen naadloos aan elkaar heeft weten te koppelen.

Het beste van beide werelden: Magento en TYPO3

Jeroen en Ronald hebben laten zien dat het spreekwoord 'schoenmaker, blijf bij je leest' ook van toepassing is in online webdevelopment. Ieder platform is namelijk gemaakt met een specifiek doel voor ogen. Voor online omgevingen die in één website meerdere doelen nastreven, is het daarom goed om kritisch te kijken naar de keuze van de in te zetten platformen. In de case van de websites van DMG staan zowel de online beleving van de bezoeker, als het kunnen bestellen van producten hoog in het vaandel. Daarom is ervoor gekozen om een CMS platform (TYPO3) te koppelen aan een webshop platform (Magento).

Deze twee platformen vullen elkaar goed aan. TYPO3 is een krachtig CMS platform voor het aanmaken en beheren van content. Magento op zijn beurt voorziet in een krachtig webwinkel platform. Precies datgene waar het ene platform goed in is, schiet het andere in tekort: TYPO3 heeft niet veel kaas gegeten van e-commerce, en de CMS mogelijkheden in Magento zijn op z'n zachtst gezegd beperkt.

Naadloze integratie

De beelden die Jeroen liet zien, tonen een website die ogenschijnlijk uit één geheel bestaat. Door slim om te gaan met de inrichting van de koppeling kunnen beide platformen gebruikmaken van dezelfde stylesheets. Dit zorgt ervoor dat beide platformen er hetzelfde uitzien. Daarnaast kunnen de platformen via de koppeling gegevens van elkaar opvragen en tonen. Jeroen heeft dit aan de hand van de website van Keuken Kampioen uitgelegd. Op screenshots van deze website heeft hij aangegeven welke delen van de getoonde pagina's uit Magento kwamen en welke uit TYPO3. In de praktijk is dit onderscheid door de bezoeker niet te maken en dat was ook precies de bedoeling.

Wil jij ook een krachtig e-commerce platform?

Wil jij net als DMG ook een krachtig e-commerce platform? Neem dan contact met ons op, zodat we samen naar de mogelijkheden kunnen kijken. 

Geschreven door:

  • Vincent Hornikx

    Back-end developer