09 apr

Inspiring Conference 2015

Op 27 en 28 maart bezocht ik de Inspiring Conference samen met Ben van 't Ende. Het is een van de best verzorgde TYPO3 evenementen die ik de laatste jaren bezocht heb. Inspiring is een conferentie over TYPO3 Flow en Neos en wordt georganiseerd door Techdivision, dat een Neos en Flow bedrijf ten voeten uit is.

Het evenement vond plaats in een schitterend verbouwd oud ketelhuis; Kesselhaus Kolbermoor nabij Munchen. Hier konden we twee dagen lang genieten van een groot aantal sprekers die ons op de hoogte brachten van de laatste stand van zaken omtrent Flow en Neos. Na een spetterende openingsrede kwamen een achttal sprekers aan bod. Ik heb zelf erg genoten van de heerlijke Neos recepten van Aske Ertmann. Hierin bespreekt hij handige tips en code snippets voor Neos. Ik heb ook aandachtig zitten luisteren naar Henrik Møller Rasmussen die uitlegde hoe je Flow horizontaal kunt laten schalen in de Cloud.

In de namiddag hielden Rasmus Skjoldan & Daniel Hinderink een interessante voordracht over de toekomst van Neos. Rasmus Skjoldan is de UX lead van Neos. Hij is de vader van de ons welbekende Neos gebruikersinterface. Daniel Hinderink heeft zich sinds kort bij het Neos team gevoegd als projectleider. Hij geeft samen met de andere Neos teamleden richting aan het project. The Future of Content Management ging over hun toekomstvisie voor Neos. Het komt erop neer `that we need to 'COPE' with the here and now`. Write Content Once Publish Everywhere. Er zijn veel zaken die je tegenwoordig kunt automatiseren, maar je hebt nog altijd 'mensen' nodig om hoogwaardige content te maken. De heren hebben hun gedachten opgetekend in het COPE Manifesto.

Oh, en wist je dat je in Flow 3.0 en Neos 1.3 je assets kunt opslaan in de cloud? Of waar je ook maar wilt als je een adapter wilt schrijven?

Na alle informatie konden we genieten van Free Beer en andere lekkernijen. Aan de overkant van het kanaal stond de Microsoft TechTruck; een uitklapbare vrachtwagen waarin Microsoft ons probeerde te verlokken met haar laatste technische snufjes. Hier was niet heel veel bijzonders te zien, maar ik was wel onder de indruk van de gigantische schermen die ze daar hadden hangen.

Zaterdag vertelde Christian Müller ons wat we kunnen verwachten in Neos 1.3. Er zit heel wat aan te komen zoals een vernieuwde asset management module, in-page google analytics informatie, ingebouwde SEO module, een vertaalde gebruikersinterface, een security framework en een gebeurtenislogboek.

Ik raad jullie allemaal aan om de presentaties te bekijken. En bij deze een oproep aan alle TYPO3 bedrijven en een-pitters in Nederland . . . Het zou leuk zijn als jullie er volgend jaar WEL bij zijn. Wij (Ben, Rens en Michiel) voelden ons nogal eenzaam als enige drie Nederlanders daar in Kolbermoor.

Presentaties

Inspiringnote by Robert Lemke & Stefan Willkommer
http://www.slideshare.net/robertlemke/neos-past-present-future-keynoteinspiring-conference-2015 - https://www.youtube.com/watch?v=i9bkxmD85U0

Embrace the Cloud by Henrik Møller Rasmussen
http://de.slideshare.net/heinodk/embrace-the-cloud-inspiring-conference-2015

Codecoon – a technical Case Study by Fabian Stein & Michael Lihs
http://de.slideshare.net/mimiknoll/codecoon-a-technical-case-study

Tasty Recipes for Every Day by Aske Ertmann
https://speakerdeck.com/aertmann/tasty-recipes-for-every-day-neos

Security 2.0 by Andreas Förthner & Bastian Waidelich
http://de.slideshare.net/netlogix/typo3-neos-and-flow-security-20

Assets in the Cloud by Robert Lemke
http://www.slideshare.net/robertlemke/neos-assets-in-the-cloud-inspiring-conference-2015

The future of Content Management (according to Neos) by Daniel Hinderink & Rasmus Skjoldan
http://de.slideshare.net/DanielHinderink1/future-cms-04 - https://www.youtube.com/watch?v=exfjhVYPGJI

Test-Driven Domains by Sebastian Bergmann & Stefan Priebsch
https://thephp.cc/dates/2015/03/inspiring-conference/test-driven-domains

Sawubona! by Karsten Dambekalns
http://de.slideshare.net/kfish/sawubona-content-dimensions-with-neos

Two Stack CMS by Arne Blankerts & Robert Lemke
https://thephp.cc/dates/2015/03/inspiring-conference/two-stack-cms

Searching in Neos with Elasticsearch by Sebastian Kurfürst
https://speakerdeck.com/skurfuerst/searching-in-neos-with-elasticsearch-inspiringcon-2015-in-kolbermoor

Geschreven door: