14 feb

Hoe Marketing Automation je meer oplevert

Marketing Automation is absoluut geen hype. Het is een blijvertje! Dat is ook niet vreemd. Marketing Automation helpt je namelijk verder in je business. Het levert je uiteindelijk meer omzet op. Het verbaast me, dat veel bedrijven Marketing Automation nog niet inzetten, laat staan dat ze weten wat het inhoudt.

Tijdsbesparing Marketing Automation

Om te beginnen gaat Marketing Automation je als markateer veel tijd besparen. Zo bespaar je tijd op:
- Het verzamelen van consumenteninzichten (57,9%)
- Contentcreatie (48,6%)
- Verzamelen en managen van visuele media (44,9%) 

“Hoe dan?”, zul je denken. Het is eigenlijk vrij simpel. Je automatiseert contactmomenten. Hierdoor ben je minder tijd en ook minder geld kwijt. Natuurlijk kost het wel even tijd om deze geautomatiseerde campagnes in te richten, maar dat haal je er dubbel en dwars uit.

Veel Marketing Automation software maken gebruik van een drag & drop interface, waardoor je gemakkelijk een e-mail, landingspagina en campagne kan maken. Je hebt hier dus geen designer meer voor nodig, waardoor je een campagne vele malen sneller in elkaar zet.

Ook voor sales levert dit veel tijdsbesparing op. Zo heeft de salesafdeling toegang tot het salesdashboard. Dit dashboard laat de saleskansen zien. In het dashboard wijs je gemakkelijk prospects toe aan de juiste verkoper. Door alerts in te stellen, weet de verkoper precies hoe warm een prospect is. De verkoper kan vervolgens heel gericht contact zoeken met een prospect, doordat hij weet wat hij of zij op de website bekeken heeft.

Een ander voordeel voor de salesafdeling is dat er tot 70% van de afgehaakte klanten teruggehaald kan worden. Denk maar aan een verlaten winkelwagen-campagne, waarmee je iemand kunt herinneren aan een niet afgeronde aankoop.

Betere klantbeleving

Herken je het probleem dat je veel verschillende tools inzet, waarvan je allemaal verschillende data krijgt? Vaak is deze data ook nog erg algemeen. Door middel van Marketing Automation krijg je individuele informatie. Je bouwt een specifiek klantprofiel op, waarmee je gericht de communicatie aangaat.

Betere targeting van klanten

Aan de hand van online en offline gedrag van de prospect, ken je punten toe. Zo krijgt een prospect punten als hij een contactformulier invult, een Webinar bekijkt of zich aanmeldt voor een event. Aan de score van deze punten kun je zien hoe geïnteresseerd de prospect is. Prospects die binnen het klantenprofiel van jouw organisatie passen en ook nog een hoog aantal punten hebben, zijn klaar om benaderd te worden door de salesafdeling. De salesafdeling ontvangt automatisch een alert als een prospect warm genoeg is om benaderd te worden. Op dat moment kan de salesafdeling gemakkelijk een salespitch voorbereiden, doordat ze de hele geschiedenis van de prospect zien. Zo weet de salesafdeling precies waar de interesse van de prospect ligt. 41% van de personen die met Marketing Automation werkt geeft aan dat Marketing Automation bijdraagt aan meer gekwalificeerde leads.

Betere e-mail marketing

Bij Marketing Automation track je de hele online interactie van een prospect. Je bent door middel van Marketing Automation in staat een geautomatiseerde dialoog te voeren. Deze dialoog baseer je op het gedrag van je prospect. De dialoog bestaat uit verschillende vervolgacties die je vooraf inplant. Stel je prospect voert actie A1 + B1 uit, dan krijgt hij vervolgactie C. De klant staat altijd centraal!

Samenwerking tussen Marketing en Sales krijgt een boost

Sales en marketing gaan steeds meer samenwerken. Vaak zit er een gat tussen marketing en sales. Dit is nu verleden tijd. Marketing doet de aanzet, sales maakt het af. Samen kunnen ze scoren.

Inzicht in de waarde van de marketinginspannnigen

Elk bedrijf wil financiële bewijzen zien dat bepaalde uitgaven een goede beslissing zijn geweest. Door middel van Marketing Automation worden alle prospects exact bijgehouden en meet je welke prospects en welke wervingskosten hebben geleid tot omzet.

Zie jij ook de meerwaarde van Marketing Automation? Of wil jij graag een gesprek met een Marketing Automation specialist? Neem dan nu contact met ons op. 

Geschreven door:

  • Manon van de Laar

    Scrum master