21 sep

Geloof en een Hoop Liefde binnen een zeer korte ontwikkelingstijd live

Het nieuwe platform Geloof en een Hoop Liefde is live. Geloof en een Hoop Liefde is een Nederlands televisieprogramma van de Evangelische Omroep. In het programma wordt gezocht naar karakteristieke dorpsverhalen, stadse tradities, de rol van het christelijk geloof en bijzondere mensen. Het programma wordt iedere werkdag om 17.50 uur op NPO 2 uitgezonden.

Korte ontwikkelingstijd

Wij hadden de eer om het platform te bouwen dat het TV programma ondersteunt. Deze opdracht kregen wij een maand voordat het programma uitgezonden werd. We hadden dus slechts een kleine maand de tijd om het platform te bouwen. Ons gespecialiseerd TYPO3-team heeft hier haar tanden in gezet. Mede dankzij het snelle schakelen met de EO wisten we het platform in 2 sprints - terwijl we er 3 voor hadden uitgetrokken - te realiseren. Het platform was dus zelfs eerder klaar dan gepland!

Het platform is gebouwd in het TYPO3 CMS 7 ELTS op het framework van de EO. Een framework kan je zien als een verzameling legoblokken, waarmee je kunt bouwen wat je maar wilt. De functie van de verschillende legoblokken zelf staat vast, maar de opmaak kan naar wens worden aangepast. Omdat MaxServ dit framework niet heeft gebouwd, namen we een klein risico, maar gelukkig zijn er geen problemen ontstaan.

Hoop, geloof en liefde zijn de centrale thema's op de website. Met de Uitzending Gemist integratie kunnen bezoekers eenvoudig afleveringen terugzien en zich laten inspireren door verhalen, korte video's en fragmenten uit het programma. Op de website is tevens een kaart te vinden met daarop een overzicht van de plaatsen waar de verhalen vandaan komen. Deze kaart is door ons TYPO3-team speciaal voor EO gebouwd.

Resultaat

Benieuwd naar het platform? Bekijk het dan hier: http://geloofeneenhoopliefde.eo.nl/

Geschreven door:

  • Manon van de Laar

    Scrum master