11 mrt

Eerste Nederlandse TYPO3 Contribution Bootup Day groot succes

Vrijdag 4 maart werd de eerste Nederlandse TYPO3 Contribution Bootup Day gehouden en met 25 deelnemers was deze eerste editie direct volgeboekt. 

Het doel

Het doel van deze meeting was naast het delen van kennis over het bijdragen aan de TYPO3 community ook het laten kennis maken van de verschillende Nederlandse TYPO3-ers. De sessie begon dan ook met een kleine voorstelronde. Het was daarbij erg leuk om te zien dat er ontwikkelaars waren van diverse TYPO3 bedrijven in Nederland en dat het tevens een mix was van frontend- en PHP-developers. 

Programma

Na de voorstelronde en een introductie over het bijdragen aan de TYPO3 community, werd er gestart met het uitleggen van het proces rondom het aanmaken,  testen van issues en hoe je zelf een patch kunt indienen. Vervolgens heeft Michiel Roos uitleg gegeven over hoe je door gebruik te maken van de TYPO3 Review box eenvoudig een review kan uitvoeren van een patch voor TYPO3, zonder dat je daarvoor veel software moet installeren. Zo wordt het zelfs met een beetje technische kennis mogelijk om TYPO3 te testen.

Na een korte pauze kregen de deelnemers een introductie in hoe je kunt bijdragen met documentatie, vertalingen, promotie en helpen van andere gebruikers. En werd een blik geworpen op de verschillende omgevingen die je moet gebruiken en hoe de processen werken. Vooral voor de niet PHP-ontwikkelaars was dit onderdeel erg interessant, want deze onderdelen zijn minstens zo belangrijk in de community dan de daadwerkelijke code.

Aan het einde van deze introductie over het bijdragen aan de TYPO3 community werd er onder het genot van een hapje en drankje nog een tijdje geprobeerd om in de praktijk bij te dragen en werden er naast kennis ook diverse ideeën over TYPO3 uitgewisseld. 

Terugblik

We kijken terug op een geslaagde eerste editie van de Nederlandse TYPO3 Contribution Bootup Day. Het was een geslaagde eerste kennismaking met het bijdragen aan de TYPO3 community. 

Uit de gehouden enquête is gebleken dat de aanwezigen zeker interesse hebben in meer van deze technische meetings. Deze zullen er dan ook zeker komen! Voor iedereen die deze eerste TYPO3 Contribution Bootup Day heeft gemist, gaan we nog een keer een introductie doen en wel op vrijdag 13 mei. Daarna zullen er nog diverse andere technische TYPO3-meetings georganiseerd gaan worden die meer de diepte in gaan op een bepaald onderwerp. Heb je zelf een interessant onderwerp waar je meer over wilt weten of wil je er misschien zelf wat over vertellen? Neem dan contact met me op via richard@maxserv.com.

Benieuwd naar de foto's die Patrick Broens gemaakt heeft? Kijk dan hier!

Ook geïnteresseerd?

Wil je je opgeven voor de volgende TYPO3 Contribution Bootup Day? Neem dan snel een kijkje op https://typo3.maxserv.com/contribution-bootup-days/ 

Geschreven door:

  • Richard Haeser

    Development Lead / Certified TYPO3 specialist