03 mrt

Eerste Nederlandse Bootup Day bij MaxServ

Morgen is het zover: de eerste Nederlandse en meteen volgeboekte TYPO3 Contribution Bootup Day wordt bij MaxServ gehouden.

Wat houdt een Bootup Day in?

Een open source community als de TYPO3 community is afhankelijk van bijdragen van bedrijven, freelancers en vrijwilligers. Helaas is het niet altijd even makkelijk om de weg te vinden in hoe je kunt bijdragen aan de TYPO3-community. Dit terwijl er op veel onderwerpen hulp nodig is. Denk maar eens aan ontwerpen, werken aan documentatie, programmeren, organiseren van evenementen etc. 

Om inzicht te geven in wat er allemaal mogelijk is, is er het Contribution Bootup Day initiatief. Dit initiatief is ontstaan door het TYPO3 bedrijf Cabag uit Basel. Ook MaxServ vindt het belangrijk dat ontwikkelaars bijdragen aan de community van TYPO3. Hiervoor stelt MaxServ dan ook graag haar pand beschikbaar.

Programma

Onze eigen Richard heeft het initiatief genomen om de eerste Nederlandse Contribution Bootup Day bij MaxServ te organiseren. Hij zal morgenmiddag vanaf 15.30 uur samen met Michiel en de core-developers Patrick Broens en Frans Saris uitleg geven aan andere TYPO3-ers in Nederland hoe je bij kunt dragen aan de community. Dit wordt gedaan tijdens een interactieve workshop. Hierbij wordt er aandacht besteed aan het reviewen/patchen van core issues, het schrijven van documentatie en het maken van vertalingen. Ook zal er uitleg gegeven worden over hoe je andere gebruikers op weg kunt helpen en hoe we TYPO3 meer kunnen promoten.  Uiteraard zorgt MaxServ deze middag/avond voor een lekker hapje en een drankje. Na de workshop is er genoeg tijd om met elkaar bij te praten tijdens de borrel! 

Ook geïnteresseerd?

De Contibution Bootup Day van morgen is al vol, maar wil je ook deelnemen? Geen probleem. MaxServ stelt namelijk in mei graag nog een keer gratis haar pand beschikbaar. Houd deze website goed in de gaten om je aan te melden: https://typo3.maxserv.com/contribution-bootup-days!

Geschreven door:

  • Manon van de Laar

    Scrum master