03 mei

Domeinnaam Magento.nl in handen van de community

De Nederlandse Magento community Dutchento.org is sinds 2008 voor velen de eerste stop voor informatie over het Magento e-commerce platform. De community is dagelijks actief met het bespreken, assisteren en inspireren van mede Magento ontwikkelaars en webwinkeliers. Magento.nl is dan ook een logisch domein voor deze groeiende community en is nu definitief overgedragen door MaxServ.

De domeinnaam Magento.nl was tot nu toe bezet. De URL is over de jaren heen vaak van de hand gegaan, maar nooit echt in gebruik genomen. Dit vanwege de strenge regels die Magento stelt aan het gebruik van de naam. Dutchento is het officiele Magento community platform, is de organisator van de Nederlandse Meet Magento events en heeft wél ontheffing voor dit gebruik. De laatste eigenaar van de domeinnaam waren wij, MaxServ. Wij zijn al jaren een grote speler in de open-source wereld en hechten veel waarde aan de community. In navolging van ons succes met TYPO3, zijn wij bij MaxServ nu flink aan de weg aan het timmeren op Magento gebied. We hebben bijvoorbeeld een mooie koppeling beschikbaar gemaakt tussen Magento/Magento2 en het enterprise TYPO3 CMS.

Na wat belletjes op en neer hebben MaxServ en Dutchento eind April besloten dat Dutchento een betere thuishaven is voor het domein magento.nl en heeft MaxServ de domeinnaam overgedragen. Magento.nl verwijst voortaan direct door naar Dutchento.org.

MaxServ laat weten altijd graag community initiatieven te ondersteunen en waar mogelijk bij te dragen. “De community heeft recht op deze algemene domeinnaam. Magento.nl is nu waar het thuishoort,” aldus Luuk van Raaij, eigenaar van MaxServ. Guido Jansen, oprichter van Dutchento: “Tientallen mensen bezoeken dagelijks magento.nl, maar vingen bot. Wij vinden het dan ook super dat we, dankzij MaxServ, deze mensen nu op de juiste plek welkom kunnen heten en verder kunnen helpen.”

Zowel Dutchento als MaxServ zijn volgende week 12 & 13 mei uiteraard aanwezig op het Meet Magento event in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geschreven door:

  • Ronald Meeuwissen

    Sales, Account & Partnerships