03 aug

Binnenkort geavanceerde Analytics in Magento

Het Amerikaanse softwareconcern RJ Metrics is door Magento gekocht. Zo wordt het e-commerce platform Magento uitgebreid met analytics. Deze aankoop is voor het eerst sinds de verzelfstandiging van Magento. Magento Analytics moet retailers verder helpen door middel van diepgaande analytics.

Wat is Analytics?

Analytics is een marketinginstrument. Met dit instrument krijg je inzicht in je doelgroep. Zo zie je waar bezoekers en klanten vandaan komen, waar potentiële klanten afhaken en welke campagnes wel en niet goed werken. 

Magento Analytics

Magento gaat eerst kernmetrieken inbouwen, zodat Magento-gebruikers een set basisanalytics tot hun beschikking krijgen. Zij krijgen inzicht in het koopgedrag van de consument. Ook kunnen zij bekijken waarom de klant vertrekt. Daarna wordt er een extra functionaliteit aangeboden in de vorm van een betaalde cloudoplossing. Magento Analytics gaat volgens CEO Mark Lavelle vooral in op het bekijken van cijfers van herhaalaankopen en klantgedrag. Hij vindt dat Google Analytics op dit moment te weinig biedt voor retailers. 

Wij zijn erg benieuwd naar Magento Analytics en geloven dat dit zeker een toevoeging kan zijn voor onze E-commerce klanten!

Geschreven door:

  • Ronald Meeuwissen

    Sales, Account & Partnerships