27 nov

Ben in gesprek met...

Ben in gesprek met...

Zoals vorige week in de laatste blogpost geschreven was, zal wekelijks een persoon uitgelicht worden die bijgedragen heeft aan de release van TYPO3 CMS 7 LTS. Vandaag is dit Michael Schams.

Michael verhuisde 8 jaar geleden naar Australië, woont in Melbourne en werkt als project manager en IT Consultant voor Cerebrum (Aust) Pty Ltd. Cerebrum doet bijna uitsluitend TYPO3 website ontwikkeling, wat vrij uniek is voor Australië. Michael is ook lid van de Linux Gebruikers Groep van Victoria en de co-auteur van het Engels TYPO3 Extbase boek dat eerder dit jaar gepubliceerd werd.

Patrick Lobacher maakte oorspronkelijk de "TYPO3 CMS What’s New" slides, met de nadruk op nieuwe features van TYPO3, voor zijn voormalige bedrijf. Samen met Michael werd dit getransformeerd naar een echte community inspanning middels een toegewijd team dat de vertalingen van de slides produceert in 8 talen.

In de afgelopen 12 maanden heeft het What's New Team slides gepubliceerd met veranderingen, nieuwe functies en verbeteringen voor elke 7.x sprint release (dat waren er in totaal 6). Met de nieuwe LTS heeft het team iets speciaals ontwikkeld om mensen tegemoet te komen die upgraden van 6.2LTS LTS naar 7LTS, zoals velen dat waarschijnlijk doen. Zo is er een document specifiek voor redacteuren, zonder technische details, alleen maar gefocust op de gebruikersinterface. 

De What’s New Slides zijn er in de volgende 6 categorieën (en voorlopig alleen in het Engels):

• Gebruikers Interface (voornamelijk voor redacteuren)

• TSconfig & TypoScript (voor integrators)

• Wijzigingen in detail (voor integrators en ontwikkelaars)

• Extbase en Fluid (voor integrators)

• Verwijderde functies (voor integrators en ontwikkelaars)

• Systeembeheer (systeembeheerders)

De What's New Slides zijn te downloaden van de typo3.org website. De Nederlandse versie wordt hiervan verzorgt door Jigal van Hemert.

Bent u benieuwd naar wat de veranderingen van TYPO3 voor u betekenen? Neem dan nu contact met ons op. Het team van MaxServ geeft u namelijk graag een presentatie om alle ins en outs te laten zien!

 

 

Geschreven door: